Erfaren arkitekt sökes – möjlighet till delägarskap
Märsta – Dec 5, 2017

Just nu är vi inne i ett generationsskifte och behöver förstärkning till vårt kontor i form av en ansvarig arkitekt/platschef.

Du är en kreativ person med god gestalningsförmåga som bortsett från kundmöten och skisser även kan granska och övervaka utarbetandet av byggnadsdetaljer, arkitektoniska planer, scheman, specifikationer och andra byggnadshandlingar innan de skickas till kund/beställare. Vår förhoppning är att du inom 1-2 år ska ta över större delen av ansvaret från nuvarande chef och tillsammans med dina medarbetare driva kontoret och dess projekt framåt -framledes finns även möjlighet till delägarskap. Den första tiden kommer du jobba jämsides med nuvarande chef för att få all kunskap du behöver inför framtiden och därefter kommer han att finnas tillgänglig som din mentor.

Vi söker dig som:

* Har arkitektexamen och minst 8 års relevant erfarenhet inom området (gärna som både arkitekt och ledare)

* Har gedigen kunskap kring gällande lagar och regler inom byggbranschen

* Har erfarenhet av anbuds- och kontraktsförvaltning

* Behärskar det svenska språket i tal och skrift

* Har erfarenhet av att sälja in förslag direkt till kund

* Kan hantera program för både skiss och projekteringsskeden

Du är:

* Ansvarstagande, organiserad, uppmärksam på detaljer och proaktiv

* Bra på att prioritera ditt eget och andras arbete baserat på deadlines

* Redo för nya utmaningar

Du vill:

* Ta nästa steg i karriären

* Leda människor

* Vara med och utveckla samt driva företaget framåt

* Arbeta med både stora och små projekt

* Arbeta på ett mindre kontor med bra gemenskap

Om oss:

På Fokus arkitektur arbetar vi med förskolor, skolor, bostäder, kontor, privata bostäder mm. Vårt kontor ligger i Märsta, norr om Stockholm med ca 100 meter till tågstationen där både SL och SJ går. I dagsläget är vi 9 anställda (5 arkitekter, 2 ingenjörer, 1 inredningsarkitekt och 1 administratör). Vi projekterar huvudsakligen i Revit men även Autocad.

Vårt arbete grundas på delaktighet och dialog i ett gemensamt skapande där allas färdigheter kommer till sin rätt. Vår strävan är att ha välutbildad personal med arkitekt respektive ingenjörsexamen. För att underlätta arbetet vidareutbildar vi oss löpande, tar till oss nya lagar och regler, jobbar efter kvalitetsrutiner, cad-manualer och använder de senaste utgåvorna av dataprogram. En del av oss är kvalitetsansvariga resp. sakkunniga i tillgänglighet.

Gemenskap är viktigt för oss och som en del i ett skapa detta så serverar vi frukost varje morgon och firar allas födelsedagar i form av lunch som kontoret står för samt årliga jul och sommarevent. Varje år åker vi dessutom på en studieresa, tidigare har vi varit i Shanghai, Rom, Barcelona, Berlin, Amsterdam och Helsingfors – för att bara nämna några städer! Vi erbjuder även friskvårdsbidrag till alla anställda. För oss är det viktigt att man mår bra och har kul på jobbet för då levererar man också på topp!

Du är välkommen att mejla CV och personligt brev samt portfolio till hans.suominen@fokusarkitektur.se senast den 31:a januari 2018.