Studieresa till Nederländerna
Nederländerna – nov 21, 2017

I oktober bar det av till Nederländerna, närmare bestämt Amsterdam och Utrecht. Trots spridda skurar och flygförseningar lyckades vi genomföra alla aktiviteter med ett leende på läpparna!

Resan började med ett besök på Rijksmuseum där vi gick igenom de mest kända verken från bl.a. Van Gogh och Rembrandt – ett måste om man är i Amsterdam. Därefter blev det en egenchartrad båttur (i spöregn) med en väldigt rolig och kunnig guide som gick igenom alltifrån hur Amsterdam är uppbyggt till hur många cyklar som ligger i kanalerna. Under tiden kunde vi ställa alla möjliga frågor eftersom båten var vår – i två timmar! Sista anhalt den dagen blev Anne Franks hus som inte lämnade någon oberörd…

Andra dagen tog vi tåget till Utrecht där vi på cykel lotsade oss fram till en guidad tur i Leidsche Rijn, ett relativt nytt bostadsområde som fortfarande är under uppbyggnad, väldigt intressant och kul arkitektur tyckte vi.  Från Leidsche Rijn cyklade vi sedan till Utrecht Oost där vår andra guide mötte upp och visade oss Villa Schröder och resterande hus i området som ritats av Rietveld – även det ett måste om man är i Nederländerna!

Sista dagen var det fritt, en del gick på museum, andra provade på Holländska pannkakor och en del stannade på hotellrummet. En sak var i alla fall säker när vi satte oss på flyget, Nederländerna levererade – vi vill tillbaka!